Syysterveisiä

Perjantai 21.9.2018 klo 17:04


Elämä yllättää. Olemme nuorimmaiseni kanssa muuttaneet liian isosta maalaistalosta vähän liian pieneen kerrostalokaksioon. Meistä on tullut kaupunkilaisia ja täytyy sanoa, että olemme siinä yllättävän hyviä.

Ihan ensimmäisenä myin auton. Oi mikä helpotus, sillä kaikki autoon liittyvät huoltotoimenpiteet olivat inhokkipuuhaani. Enää ei tarvitse ajaa pitkiä työmatkoja, ei tankata eikä muistaa renkaidenvaihtoa. Nyt voin vaikka kävellä työmatkani. Olen pitkään haaveillut siitä. 

Maalaiskotini rauhaa ja hiljaisuutta kaipasin ensimmäisinä viikkoina. Opin nukkumaan uudessa kodissa vasta kahden viikon koiranunien jälkeen, mutta nyt nukun taas kuin tukki. Iltakymmeneltä nukahdan pystyyn, jollen pääse vaakatasoon. Aamulla herään kukonlaulun aikaan.

Uutena hämmentävänä ilmiönä olen havainnut malttamattomana odottavani maanantaiaamua. Tämä johtunee siitä, että teen rakastamaani työtä, valokuvaan ja kirjoitan. Ihania uusia haasteita on juuri sopivasti. Olen muun muassa päässyt kuvaamaan sekä lehden että kirjan kansikuvan ja tavannut upeita ihmisiä juttu- ja kuvausmatkoillani.

Toinen syy korkeaan energiatasoon on nelipäiväinen työviikko. Siitäkin haaveilin monta vuotta. Perjantaisin treenaan ja puuhastelen omiani, lauantaisin siivoan ja pesen pyykkiä ja sunnuntaisin lepään. Elämä on mallillaan.

Olen elänyt monenlaisia elämänvaiheita. On ollut ajanjaksoja, joita en halua muistella, mutta myös paljon hyviä aikoja. 

Vaikka nyt on hyvä, vielä parempi oli lasten pikkulapsivaihe. Näin jälkikäteen tajuaa, kuinka ohimenevää se on. Lapset ovat meillä vain lainassa.

Vaikeita olivat vuodet, jolloin lapset alkoivat yksi kerrallaan lentää pesästä. Lopulta isoon taloon jäimme enää minä, kuopus ja kissa. Kauhuskenaarioni oli, että kohta jäljellä on enää minä ja kissa.

Kokemuksesta viisastuneena haluan kannustaa kaikkia pienten lasten vanhempia hidastamaan tahtia. Toivoisin, että paljon useammat äidit voisivat hoitaa lapsiaan kotona, eikä kenenkään tarvitsisi rahan takia retuuttaa pienokaisiaan päivähoitoon. Kaikille lapsille toivon turvallista lapsuutta onnellisessa kodissa ja paljon äidin syliä.  

Lavinian_peukut.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini