Kesäpäivien iloja

Maanantai 18.6.2018 klo 12:29 - Meri Vilen


Maan päällä on paikkoja, joiden ylle taivaallinen rauha tuntuu laskeutuneen. Yksi sellainen on Liesjärven kansallispuistossa - melkein meidän naapurissa - Korteniemen perinnetilalla.

Pihaan ei hurauteta autolla, jottei luonnonrauha rikkoudu. Kulkupelit jätetään sopivan matkan päähän parkkialueelle.

Korteniemi_risuaita1

Mäntykankaan poikki kulkevalla tiellä verenpaine laskee. Kaikki kiire katoaa, kun eteen aukeaa näkymä, joka ei ole tältä vuosituhannelta. Liesjärven rantamaisemassa eletään 1950-lukua. Siellä pääsee kokemaan millaista on yksinkertainen elämä ilman sähköä ja mukavuuksia.

Tilan peltoja laiduntaa lauma monenkirjavia suomenlampaita ja pihamaalla kuopsuttavat maatiaiskanat. Varsinaisina aukioloaikoina askareitaan siellä hoitavat myös isäntä ja emäntä, joista jommankumman voi erityisinä tapahtumapäivinä nähdä kulkemassa sisään ja ulos rannassa könöttävästä vaatimattomasta rakennuksesta. Pian alkaa savu tupruttaa seinänraoista. Mahtavatko lapset tietää, mikä se sellainen rakennus on?

Tiedän monen vuoden kokemuksella kertoa, että Korteniemen eläimet ovat kävijäystävällisiä. Osa lampaista ja karitsoista suorastaan kerjää rapsutuksia. Kanat touhuavat omissa puuhissaan ihmisistä häiriintymättä.

Liesjärven kansallispuisto sijaitsee Tammelassa karvan verran alle 100 km Helsingistä Porin suuntaan. Suosittelen paikkaa retkikohteeksi varsinkin lapsiperheille.

Korteniemi_lampaat_ja_savusauna


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini