Kauneinta ihmisessä on rehellisyys

Perjantai 13.10.2017 klo 8:59 - Meri Vilen


Pidän maamme pääkaupungista. Olen syntynyt sen liepeillä, käynyt siellä kouluni, balettikouluni ja yliopistoni.

Kaupunki on muuttunut sitten lapsuusvuosieni. Maan uumeniin on uponnut paljon toimintoja, kuten vanha linja-autoasema sekä kaupunkiliikennettä sujuvoittava metro.

Vaikka moni asia on muuttunut, on yksi asia pysynyt. Kaupungissa asuu rehellistä väkeä. Siitäkin minulla on omakohtaisia kokemuksia. Yhtenä hajamielisenä kesäpäivänä jätin nimittäin käsilaukkuni kolmosen ratikkaan Kalliossa. Huomasin unohdukseni ovien juuri sulkeuduttua.

Hätäpäissäni lähdin juoksemaan ratikan perään, kunnes tajusin, että olisin tarvinnut Usain Boltin nopeuden ja Sandra Ericsonin kestävyyden pysyäkseni perässä seuraavalle pysäkille asti. Melkein pillahdin itkuun, niin paljon töppäys harmitti, mutten ehtinyt kuin huokaista, niin jo käsilaukkuni käveli kadulla vastaan. 

Nuori nainen oli nähnyt epätoivoisen juoksuni, huomannut laukun penkillä, hypännyt ulos seuraavalla pysäkillä ja lähtenyt kävelemään minua vastaan. Siinä hän sitten seisoi kuin taivaan enkeli sanoen: 'Tiedän miltä susta tuntui.'

Mikä ilo ja ihmetys! Ei tarvinnut uusia ajokorttia, kuolettaa pankkikorttia, hakea uutta Kelakorttia ynnä kymmeniä muita kortteja, eikä avaimia ja ties mitä muuta.

Eikä siinä vielä kaikki. Olisiko ollut seuraavana päivänä, kun tajusin jättäneeni ostamani lahjan erääseen keskustan kahvilaan muutama päivä aikaisemmin. Uskomatonta kyllä, sekin odotti siellä minua. Ja taas sain kiitellä nuorta suomalaisnaista sydämeni pohjasta.

Nämä tapaukset tulen muistamaan lopun ikääni. Näille naisille olen ikikiitollinen. Heidän ansiostaan uskon edelleen suomalaisten rehellisyyteen. 

Minun silmisissäni kauneinta ihmisessä on tinkimätön rehellisyys. Kyse on elämänasenteesta. Kun ei toimi vilpillisesti millään elämänalueella, ei tarvitse pelätä mitään eikä ketään. Saa nukkua yönsä rauhassa, sillä puhdas omatunto on paras päänalunen. Meri_MV_kea


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini