Kiitollinen mieli on voittoisa mieli

Perjantai 4.8.2017 klo 7:19


Paradoksaalista kyllä, usein kaikkein kiitollisimmat ihmiset ovat niitä kaikkein kovimmille elämän koulussa joutuneita. Äärimmäiset koetukset voivat siis olla elämämme suurimpia siunauksia, jos niin valitsemme.

Toinen ääripää on kitkeräksi katkeroitunut mieli. Sekin on valinta. Jokaisen elämästä löytyy yllin kyllin huolia, murhetta ja vastoinkäymisiä, joita helliä. 

Liian helppo elämä ei ole ihmiselle hyväksi. Hyväksi on joutua ainakin jonkin verran pinnistelemään ja ponnistelemaan saadakseen lopulta nauttia työnsä hedelmistä. Työn tuoma, sekä itsensä ylittämisen ilo kun ovat niitä elämän suurimpia iloja.

Urheilijatyttären kanssa kehitimme teorian, jonka mukaan itseaiheutettu kärsimys - kuten rankka treenaaminen - voi suojata ihmistä hänen ulkopuoleltaan tulevilta elämän kolhuilta. Jäämme tutkimaan asiaa. Teoriaa puoltaa se, että urheilija joutuu tekemään paljon töitä mielen hallinnan alueella. Hän joutuu opettelemaan oikeaa suhtautumista epäonnistumisiin sekä toisaalta myös voittoihin ja menestykseen. 

Eikä menestys koskaan tule ilmaiseksi. Sen eteen on nähty vaivaa, luovuttu jostain, laitettu asioita tärkeysjärjestykseen, lähdetty liikkeelle pilvisenäkin päivänä, pidetty tavoitteet kirkkaana mielessä, kaaduttu ja noustu ylös, loukkaannuttu ja parannuttu.

Kiitollinen mieli on voittoisa, koska se on oppinut keskittymään hyvään. Kitkerä mieli on tappiollinen, koska se on jäänyt kiinni siihen, mikä on joskus ollut huonosti. 

Kiitollinen mieli saa voimaa pienimmistäkin valonpilkahduksista. Se purjehtii vaivattomasti yli synkkien vesien, eikä uppoa suuremmissakaan myrskyissä.

Kaikkein paras uutinen on se, että jokainen voi saada kiitollisen mielen, koska ihmisellä on vapaus valita ajatuksensa ja asenteensa joka päivä ja joka tilanteessa. Voit ottaa kiitosmielen käyttöön vaikka heti.

Ksaskreeni


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini