Kissan virka

Torstai 20.10.2016 klo 14:11 - Meri Vilen


Hulda1

Kaikki tietävät millainen on koiran virka. Se on epäkiitollinen työ, jota kukaan ei halua tehdä.

Suunnilleen teepannun kokoista Hulda-kissaa seuratessani olen alkanut ajatella, että kissan virka on jotain ihan muuta. Se on kiitollinen työ, joka naisen unelmavirka.

Pikkukissan sydämen asia on olla aina rinnan päällä tai kainalossa, kun ihminen on vaakatasossa. Sillä tuntuu olevan vainu, joka tarkkailee talon asukkaiden liikkeitä. Montaa hetkeä ei ihmisen tarvitse maata yksin Huldan taloudessa.

Koska kissan onnellista hyrräämistä ei millään raaskisi keskeyttää, saa tunnollinen viranhoito ihmisen pysymään aloillaan kauemmin, kuin oli aikonut. On oikeastaan aika hurmaavaa, että läsnäoloni tuottaa sille suurta iloa, jonka se varsin selvästi ja kovaäänisesti ilmaisee.

Kauneinta kissassa on sen lahjomattomuus. Sitä ei määräillä, eikä komennella. Voit aina luottaa siihen, ettei kissalla ole salattuja motiiveja. Se ei valehtele, eikä tee asiota, joita se ei halua tehdä. Kissan puuhissa ei ole mitään epäaitoa.

Hulda ei myöskään huuda, räyhää, moiti, eikä vaadi minulta mitään. Se kirmaa kintereillä, on kiinnostunut tekemisistäni, kiittää ruuasta, hyrisee hellästä huomiosta ja antaa minun ihmetellä silkinpehmeää turkkiaan. Niin herttaista olentoa ei millään voi olla rakastamatta.

Tyttäreni nauroi todetessaan minun olevan hyvää vauhtia muuttumassa höpsähtäneeksi kissamummoksi. Ei se mitään, sehän on onnellinen olotila! Soisin saman onnen kaikille mummoille. Olisipa jokaisessa Suomen vanhainkodissa tyytyväisiä kissa kainalossa lepäileviä mummoja ja vaareja.

Kissalle mummot ovat sydämen asia, sillä ei ole kiire, eikä se murehdi euroja. Kissan virka on erinomaisen tärkeä virka.

Hulda2

Avainsanat: Maalaiskaupungin Tietotoimisto, Meri Vilen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini